TEDx Brussels helemaal uitverkocht

© brusselnieuws.be
18/11/2014

Een topexpert in cybercriminaliteit, een Nobelprijswinnaar economie gespecialiseerd in werkloosheid en een archeoloog die thuis een (werkend) ruimtepak bouwde voor minder dan 2.000 euro. Op 1 december komen ze allemaal naar TEDx Brussel, dat al helemaal uitverkocht is.

Het thema van de TEDx-conferentie dit jaar is ‘The Territory and the Map’, en moet bezoekers aanmoedigen nieuwe, onbekende terreinen te verkennen.

Voor de zesde editie haalde de organisatie de mosterd in allerlei disciplines. Muzikant en fysicus Aza Raskin, die de mobiele app voor Mozilla ontwikkelde en na de aardbeving in Haïti interactieve kaarten bedacht om ngo’s daar te helpen, komt bijvoorbeeld een praatje houden.

Maar ook wetenschapster Laura Robinson, die in de oceanen sporen van de geschiedenis van de aarde en het klimaat zoekt om zo voorspellingen voor de toekomst te doen is van de partij, net als haar collega Lina Colucci, die bestudeert hoe belangrijk voldoende water is voor de hersenen, en tegelijk bij Nike een nieuwe balletpointe heeft ontwikkeld.

TEDx is een spinoff van TED, dat via conferenties met korte, inspirerende lezingen de beste inzichten uit ‘technologie, entertainment en design’ dichter bij elkaar wil brengen onder de slagzin Ideas worth spreading. Ondertussen worden overal ter wereld TEDx-conferenties gehouden.

Een ticket kostte 125 euro, maar de 2.000 plaatsen voor het evenement zijn dus al uitverkocht.

TEDxBrussels 2014, maandag 1 december, BOZAR, van 9 tot 19 uur. Meer info op www.tedxbrussels.eu

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni