Taxi-Bruxelles-Hotel-Hopitaux-Concierge

Taxichauffeurs boycotten presentatie taxiplan

© FM Brussel
27/02/2015

De Brusselse taxisector zal de presentatie van het taxiplan 2015-19 van minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) boycotten. Ook de betoging van 3 maart gaat gewoon door. Dat hebben de vakbonden van de taxisector donderdagavond laten weten nadat de Brusselse regering het taxiplan goedkeurde.

De Brusselse regering keurde donderdag de grote lijnen goed van het taxiplan 2015-19. Dat plan schept onder meer een juridisch kader voor nieuwe diensten als Uber. De taxisector is daar tegen. Vrijdag lichten minister-president Rudi Vervoort (PS) en minister Smet het plan toe aan de sector. Daarna stellen ze de details van het plan voor.

De vakbonden van de Brusselse taxi's laten weten dat ze de presentatie van het plan zullen boycotten én doorgaan met de geplande betoging van 3 maart.

De taxibedrijven, taxicentrales en sociale partners van de sector betreuren dat de Brusselse regering het taxiplan naar hun mening overhaast goedkeurde. De taxichauffeurs klagen aan dat ze vandaag voor een voldongen feit staan. De bonden zeggen dat ze al meer dan een week vragen om uitgenodigd te worden voor overleg.

De taxisector vreest dat een aantal initiatieven in het nieuwe plan een bedreiging zijn voor de 3.000 beroepschauffeurs van het Brussels gewest. De sector neemt het niet dat ze concurrentie krijgt van spelers waarvan de activiteiten niet gecontroleerd kunnen worden, terwijl ze zelf steeds strikter gereglementeerd wordt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni