Protestflits taxi clandestin

De Brusselse taxiverenigingen organiseren komende dinsdag 3 maart een betoging. Ze willen zo protesteren tegen het taxiplan van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A).

Dat heeft de Nationale Groepering van Taxiondernemingen laten weten.

Minister Smet zou in zijn plan een opening creëeren voor de alternatieve en voorlopig illegale taxidienst Uber. Smet zou een wetswijziging overwegen om de activiteiten van Uber te kunnen legaliseren. Dat is niet naar de zin van de taxisector, die zegt dat daardoor 3.000 jobs op het spel staan.

Concreet eist de Brusselse taxisector gelijke rechten en plichten voor alle taxi's, geen fiscale privileges voor Uber en geen sociale dumping.

Vorige week maakte minister Smet zijn taxiplan voor de komende vier jaar over aan de regering. De taxichauffeurs hadden de regering toen gevraagd om het plan niet goed te keuren, maar om eerst naar hun bezwaren te luisteren. Omdat daar nog geen gevolg aan gegeven is, voelt de sector zich naar eigen zeggen genoodzaakt om tot een betoging over te gaan. Bedoeling is zo veel mogelijk taxi's te laten samenkomen in de hoofdstad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni