Tankstation wordt café

Sara De Sloover
© brusselnieuws.be
26/02/2015

Sint-Gillis heeft er een nieuw eetcafé bij, op een originele plek. Café La Pompe huist in een voormalig tankstation. Het nieuwe café op de Waterlose Steenweg belooft met zijn grote terras een trekpleister te worden voor de buurt.

In het hoekpand, vlak bij het gemeentehuis en de Bareel van Sint-Gillis, zat jarenlang een Texaco-tankstation. Dat sloot een paar jaar geleden de deuren, en sindsdien stond het gebouw op de hoek van Waterlose Steenweg en Adolphe Demeurlaan te verkommeren.

Vorig jaar in april kochten drie mannen het pand met de bedoeling er een café-bistro van te maken. Jalal Tousseur (28) en Johnny Massait (30) kregen financiële steun van Thomas Kok (35). Die laatste is al mede-eigenaar van de vaste waarde Maison du Peuple op het Sint-Gillisvoorplein en de immens populaire bar Chez Franz, net over de grens in Elsene.

Beestig
“Halverwege de Bar du Matin in Vorst en het Maison du Peuple op het Voorplein”, zo hoorden we de locatie van het café deze week al twee keer omschreven worden. Als een pitstop voor de dorstige hipster in Sint-Gillis, zeg maar. “De max, da pand is beestig”, schrijft een Vlaamse op Instagram.

“Dit leek ons een ideale plek”, zegt Tousseur. “Op de hoek in een buurt die een beetje futloos was, maar waar wel heel veel potentieel in zit, in het hart van de gemeente. De bevolking van Sint-Gillis is heel anders dan die van andere Brusselse gemeenten.”

De baarden en mutsjes zijn in elk geval niet van de lucht in Café La Pompe, daat naast drankflessen ook plantjes op de rekken heeft. Op de menukaart is een aanbod van daggerechten, soep, stoofpotjes, hotdogs en desserts te vinden.

Glazen garagepoort
Het openingsfeestje van het café vorige week vrijdag kwam een beetje als een verrassing. Een paar dagen eerder stonden er nog stellingen rond het pand, er hangt geen uithangbord of affiche met de naam op, binnen is het duidelijk nog niet helemaal afgewerkt. Het is er ook nogal frisjes, waarschijnlijk omdat één wand van het café bestaat uit een oprolbare garagepoort.

Dat blijft zo, zegt Tousseur, al wordt de garagepoort nog vervangen door een volledig glazen exemplaar. In de zomer moeten alle grote ramen dan volledig opengeplooid kunnen worden, zodat de bar en het grote terras één geheel worden.

“Het is inderdaad nog niet helemaal af, ons logo is bijvoorbeeld besteld maar is er nog niet. Maar we hebben besloten om toch al te openen omdat we elke dag vragen kregen van passanten.”

En de mond-aan-mondreclame lijkt te werken, want enkele dagen na de opening trekt het café elke avond al behoorlijk wat nieuwsgierigen.

Het café is overigens ook bereikbaar voor wie van verder komt. La Pompe ligt op een zucht van premetrostation Horta. Op en rond hetzelfde kruispunt openden in de afgelopen jaren ook een filiaal van pizzabakker Momo en de broodjeszaak Kitchenette.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Samenleving, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni