Symbolisch tentenkamp Willebroekkaai opgedoekt

© brusselnieuws.be
05/10/2015

Op de Willebroekkaai in de stad Brussel, vlakbij het Noordstation, zijn een zestigtal sans-papiers weggetrokken. Het gaat om mensen die eerder in het Maximiliaanpark verbleven, en die al jaren om asiel vragen.

De tenten bevonden zich tegenover het lokaal aan de Willebroekkaai, dat sinds het ontruimen van het Maximiliaanpark de diensten huisvest die het Burgerplatform aanbiedt aan de asielzoekers.

De politie stond gisteren in de late namiddag oog in oog met de sans-papiers, en die hebben dan ook hun tenten afgebroken. "Op bevel van de burgemeester", zegt Mohamed Boumediene van het Collectif mobilisation groupe 2009 bij Télé Bruxelles. "We hebben ook even onderling vergaderd om te bekijken waar we nu heen trekken."

Na het afbreken van het tentenkamp hield de groepering nog een kleine betoging aan de Willebroekkaai.

't Gaat om mensen die al jarenlang geen vergunning of papieren hebben gekregen bij de Dienst Vreemdelingenzaken. ""Dit was een symbolische bezetting, om te laten blijken dat we er nog steeds zijn. Ons collectief bestaat al sinds 2010, en wij krijgen telkens opnieuw een negatief antwoord op onze asielaanvragen. Dit is een schande, het wordt echt teveel", aldus Boumediene.

Het tentenkamp in het Maximiliaanpark werd vorige week donderdag al ontmanteld. Asielzoekers werden toen ondergebracht in het WTC III-gebouw en bij gastgezinnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni