Swim for life Gay

Swim for Life zwemt tegen Aids

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
26/11/2014

450.000 euro zamelde Brussels Gay Sports (BGS) de afgelopen negentien jaar in, voornamelijk met Swim For Life. Komende zondag zullen opnieuw heel wat baantjes getrokken worden om zoveel mogelijk geld bijeen te rapen.

“Zowel op vlak van opbrengsten als wat betreft aantal deelnemers gaat het al sinds onze eerste editie in 1996 in stijgende lijn,” vertelt Bruno Olislaeger, voorzitter van BGS. “Die 450.000 euro hebben we niet alleen met Swim For Life ingezameld, maar ook met activiteiten als Badminton For Life, Sing For Life, enzovoort. Al is de zwemmarathon wel het voornaamste evenement.”

Wip eens binnen
De projecten die gesteund worden zijn uiteenlopend, maar kaderen steeds in de strijd tegen aids. Zo wordt dit jaar bijvoorbeeld de holebifoon gesteund, die een nieuwe zichtbaarheidscampagne lanceert waarmee het de moeilijkheden wil aankaarten die mensen met hiv ondervinden om hun status al dan niet bekend te maken. Of ook nog een project in Bujumbura (Burundi) dat onder meer gemeenschappen wil sensibiliseren rond aidspreventie, betere hygiëne, enzovoort. “We beweren natuurlijk niet dat we met het geld een remedie zullen vinden voor aids, maar de projecten die we steunen bieden toch een echte steun. En dat is aandoenlijk om te zien.” Zondag worden 250 à 300 mensen verwacht in het zwembad Victor Boin (Wipstraat 38 in Sint-Gillis). Zowel zwemmers als toeschouwers zijn van harte welkom om binnen te wippen en het goede doel te steunen. “Tussen 12 en 18 uur zullen zes baantjes gebruikt worden om de lengtes af te leggen. De zwemmers laten zich sponsoren en proberen zoveel mogelijk geld bij elkaar te rapen. Al wil ik meteen ook zeggen dat het niet uitmaakt of iemand al dan niet goed zwemt. Het belangrijkste is langskomen en deelnemen, of gewoon de zwemmers komen steunen. Er zal ongetwijfeld – zoals bij elke editie – heel wat sfeer zijn.”

“Volgend jaar organiseren we de twintigste editie van Swim For Life. Wat het dan gaat worden is nog een groot vraagteken, maar er zal wel iets specialer uit de bus komen.”

swimforlife.bgs.org

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni