Supporters Anderlecht c RSCA
© rsca

Supporters toch welkom bij streng beveiligd Anderlecht-OHL

© brusselnieuws.be
27/11/2015

Door de verlaging van het dreigingsniveau zal de voetbalwedstrijd Anderlecht- OH Leuven toch niet achter gesloten deuren gespeeld worden nu zondag. Er zijn evenwel verstrengde veiligheidsmaatregelen afgekondigd. Rugzakken en tassen zijn niet toegelaten in het stadion en elke aanwezige zal gefouilleerd worden, zo maakte RSC Anderlecht vrijdag bekend.

Minister-president Rudi Vervoort (PS) overlegde vrijdagmorgen met de negentien burgemeester naar aanleiding van de verlaging van het dreigingsniveau. Op die Gewestelijke Veiligheidsraad werd onder meer beslist dat de voetbalwedstrijd tussen Anderlecht en Oud Heverlee Leuven gewoon door kan gaan met publiek.

Verder begint de wedstrijd nog steeds om 14.30 uur en niet om 18 uur zoals oorspronkelijk gepland.

"De beslissing werd genomen in overleg met de politiezone Zuid en de verantwoordelijken van RSCA", klinkt het in een mededeling van de gemeente.

Er zijn wel bijkomende veiligheidsmaatregelen genomen. "Rond het stadion wordt een veiligheidszone ingesteld en de supporters worden uitgenodigd om de veiligheidsvoorschriften te respecteren en vooral geen tassen mee te brengen", laat Paars-Wit in een persmededeling weten.

"We vragen de supporters dus om vroeger dan gewoonlijk in het Constant Vanden Stockstadion aanwezig te zijn, opdat iedereen op tijd zijn/haar plaats kan bereiken. Bommetjes of luide knallen kunnen nodeloze paniek veroorzaken. Wie betrapt wordt, zal de hoogst denkbare straf ondergaan. Er zal streng toegezien worden op het eerbiedigen van dit verbod. We vragen de supporters om tijdens de rust in het stadion te blijven. De fans moeten ook in het bezit zijn van een geldig toegangsticket en een identiteitskaart", aldus nog het communiqué.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Samenleving, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni