Supporters RWDM eisen ontslag Vermeersch

© FM Brussel
04/06/2014

De supporters van RWDM Brussels hielden woensdagavond een mars tegen het beleid van de club. Ze eisen dat voorzitter Johan Vermeersch opstapt.

De mars ging van het Edmond Machtensstadion naar het Karreveldkasteel, waar ze de gemeenteraad bijwoonden.

RWDM Brussels kampt met zware financiële problemen en degradeert daardoor naar derde klasse. De supporters eisen het vertrek van voorzitter Johan Vermeersch en willen een gesprek met de gemeente over de toekomst van de club.

"De ploeg en de naam moeten blijven bestaan, maar de club is niet meer leefbaar met Vermeersch als voorzitter", zegt supporter Stefaan Plas. "Hij heeft drie jaar goed gewerkt, maar daarna heeft hij de ene stommiteit na de andere begaan. Veel sponsors en supporters hebben al afgehaakt. Het is tijd dat hij opstapt."

Het gemeentebestuur zei eerder dat RWDM niet meer in het Edmond Machtensstadion mag spelen zolang Vermeersch de baas blijft. De voorzitter onderhandelt naar eigen zeggen met kandidaat-overnemers, maar lijkt geen aanstalten te maken om te vertrekken. Ondertussen is het stadion alvast toegezegd aan White Star, dat volgend seizoen wel nog in tweede klasse aantreedt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni