© tvbrussel

‘Superflitspaal’ betrapte al 53.000 hardrijders

© FM Brussel
27/03/2015

De twee verplaatsbare LIDAR-flitscamera's van het Brussels Gewest hebben vorig jaar in vier van de zes Brusselse politiezones 9,2 miljoen wagens gecontroleerd. In totaal werden meer dan 53.000 voertuigen geflitst. Dat betekent één overtreding per 175 controles.

De meeste overtredingen gebeurden op de ring en in Vorst en Anderlecht. Bijna twee jaar geleden plaatste het Brussels gewest twee nieuwe, verplaatsbare snelheidscamera's.

Het Gewest wilde de zogenaamde 'superflitspalen' vooral inzetten in de tunnels en aan wegenwerken. De camera's zijn werkzaam zonder politiebediening en kunnen verplaatst worden. Ze staan tijdelijk opgesteld op een bepaalde plaats, bijvoorbeeld bij wegwerkzaamheden, maar ze blijken ook voordelen te hebben op lange termijn. Zodra chauffeurs weten dat er een camera op een bepaalde locatie staat, verlagen ze daar permanent hun snelheid omdat ze niet weten dat de camera de week erop mogelijk ergens anders staat.

De zone Brussel Hoofdstad-Elsene deed als enige geen beroep op de LIDAR-camera’s. De zone Marlow heeft dan weer zijn eigen exemplaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni