Super Bowl kijken in Brussel: waar naartoe?

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
28/01/2015

De Verenigde Staten houden van hun tradities. De Super Bowl is daar zo een van: een American Football wedstrijd die ondertussen zowat het statuut heeft van een feestdag. De gekte slaat komende zondag even over naar Brussel.

Een huis vol vrienden, een goedgevulde koelkast, tal van versnaperingen en een groot scherm om te genieten van de Super Bowl en heel de show errond. Dat scenario zal zich komende zondag over heel de Verenigde Staten afspelen, waar miljoenen fans zullen afstemmen op de Super Bowl. Het overstijgt dan ook ruimschoots het statuut van een pure sportwedstrijd. Er wordt uitgekeken naar wie het volkslied voor de wedstrijd zal zingen, welke artiesten tijdens de rust zullen optreden, welke nieuwe (en uitermate dure) reclamespots te zien zullen zijn, enzovoort. De Super Bowl, dat is op en top Amerikaans.

Maar laat ons het toch ook even hebben over het sportieve. In deze finale van de Nationale Football League, die dit jaar plaatsvindt in het University of Phoenix Stadium, nemen de winnaars van twee competities het tegen elkaar op. De Seattle Seahawks zijn de winnaars van de National Football Conference en de New England Patriots van de American Football Conference. De Seahawks zijn de uittredende kampioen en kunnen rekenen op de beste verdediging van het kampioenschap. Dat zullen ze nodig hebben om de passes van Tom Brady af te stoppen. De quarterback van de Patriots is een te duchten wapen.

Tijgers en Engelen
De gekheid die de Super Bowl met zich meebrengt, zal zondag omstreeks half één ’s nachts (Belgische tijd) naar een hoogtepunt groeien als de aftrap wordt gegeven. Ook in Brussel, want op verschillende locaties komt men samen om de strijd tussen de Seahawks en de Patriots te volgen. The American Club of Brussels (www.americanclubbrussels.org) organiseert bijvoorbeeld een evenement in café The Big Game. De festiviteiten beginnen er al omstreeks 19 uur met eten en drinken, spelletjes gebaseerd op American Football, enzovoort. De prijs bedraagt 10 euro voor leden en 15 euro voor niet-leden. Ook de Brussels Tigers zullen er aanwezig zijn.

Die andere club uit de hoofdstad, de Brussels Black Angels, verzamelt dan weer aan de pub De Valera’s om samen naar de wedstrijd de te kijken. Dit is uiteraard maar een greep uit het aanbod, ook andere pubs en cafés zullen hun deuren open houden om van dit grootse sportevenement te genieten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni