Studenten openen containercafé aan Noordstation

JCO
© brusselnieuws.be
12/05/2015

Twee studentes interieurarchitectuur pakken uit met een origineel caféconcept aan het Noordstation in Sint-Joost: een ontmoetingsplaats in een container. “We willen pendelaars en locals met elkaar in contact brengen.”

Café Terminaal is het werk van twee studentes interieurachitectuur van de LUCA School of Frédérique Windels en Yleni Bossu. Het maakt deel uit van hun bachelorproef.

Het concept is eenvoudig: een ontmoetingsplaats op een plaats die een kruispunt is in de stad. “Enerzijds heb je hier pendelaars die van hun werk naar huis gaan”, zegt Windels. “Anderzijds zijn er de lokale bewoners. Met dit initiatief willen we die twee in contact brengen met elkaar.”

De vormgeving is alleszins origineel, met een aangeklede scheepscontainer. Die werd neergepoot op de hoek van de Brabant- en de Weidestraat, een stuk grond dat al jaren braak ligt. “De mensen associeerden deze plek met afval en vuil”, zegt Windels. “Ook dat wilden we veranderen.”

Binnen afzienbare tijd verandert de site in een werf. Op de hoek komt namelijk het nieuwe commissariaat van de politiezone Noord. “Vandaar ook de naam, deze plek zal maar even meer bestaan”, zegt Windels.

Een klassiek café is het niet, hoewel u er voor een bescheiden prijs een drankje en een hapje kunt krijgen. “We hebben ook gratis boeken en kleren die we uitdelen”, zegt Windels. “Maar het gaat ons vooral om sociaal zijn en andere mensen leren kennen.”

Het café opende maandag al en is nog te bezoeken tot morgen woensdag en dat tussen 12 en 17 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Samenleving, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni