Studenten kamperen tegen bouwproject op campus

© brusselnieuws.be
18/06/2013
Twintig tot dertig studenten hebben hun tenten opgezet op de ULB-campus aan de Pleinlaan. Met spandoeken protesteren ze tegen een bouwproject dat het groen op de campus bedreigt. Ze verzamelden ook al 4.000 handtekeningen.

Woensdag buigt de overlegcommissie van de gemeente Elsene zich over het project Universalis Park. Het omvat 140 woningen, een crèche, twee winkels en een ondergrondse parking met 146 plaatsen. Daarvoor zouden heel wat bomen op de campus moeten wijken. Met 7 hectare is dat de belangrijkste groene zone in Elsene.

In volgende fases zijn nog meer gebouwen gepland, waaronder mogelijk een toren en studentenwoningen. Enkele studenten mobiliseren al langer tegen de plannen. In aanloop naar de overlegcommissie hebben ze hun zichtbaarheid op de campus vergroot met spandoeken. Enkelen hebben er zelfs hun tenten opgezet.

De studenten krijgen steun van wijkcomités en natuurverenigingen. Een petitie tegen het bouwproject verzamelde al 4.000 handtekeningen. Een pak meer dan een eerste petitie enkele jaren geleden. Toen werd al eens een bouwaanvraag ingediend maar die draaide op niets uit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni