Strenge voorwaarden voor vrijgelaten drietal dodelijke vechtpartij

© brusselnieuws.be
26/01/2015

De drie mannen die begin december een man doodsloegen op de Anspachlaan en maandag vrijgelaten werden, kregen erg strenge voorwaarden opgelegd. Dat heeft het Brusselse parket gemeld.

Het nieuws van de vrijlating raakte zaterdag bekend. De drie werden maandag ook effectief in vrijheid gesteld.

De drie jongemannen, twee 22-jarigen en een 19-jarige, kregen volgens het parket wel strenge voorwaarden opgelegd. Ze mogen geen cafés bezoeken, geen alcohol drinken, 's avonds niet uitgaan, moeten hun werk hervatten en een therapie volgen,

De drie waren op 6 december van vorig jaar op stap op de Anspachlaan. Elk van hen had minstens een liter 'Roze Olifant', een cocktail van verschillende sterke alcoholsoorten, gedronken. Voor de deur van een snackbar werd een van hen aangesproken door een man. Die vroeg een van de daders op een agressieve manier om een sigaret. Het kwam tot een vechtpartij en die liep uit de hand. Het slachtoffer overleed enkele dagen na de feiten in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De daders gaven zich pas aan bij de politie nadat er beelden van hen waren verspreid. Sindsdien zaten ze in voorlopige hechtenis. Afgelopen woensdag besliste de raadkamer om hen vrij te laten, maar het parket ging daartegen in beroep. De onderzoeksrechter besloot daarop de drie vrij te laten onder strenge voorwaarden. Hun vrijheidsberoving zou niet langer nodig zijn voor het onderzoek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni