De straten die normaal gezien worden gesloten voor oudejaar blijven gewoon open. Dat meldt de Brusselse politie. Enkel als er erg veel volk komt opdagen wordt de toegang hier en daar toch versperd voor auto's.

Aan de verkeerssituatie in het centrum van Brussel verandert dus niet veel. Enkel in het geval van een erg grote mensenmassa worden er straten afgesloten voor autoverkeer.

Traditioneel komen er veel mensen naar de Grote Markt, ook die wordt (zoals altijd) afgesloten wanneer de maximumcapaciteit bereikt is. De politie raadt feestgangers aan om geen grote rugzakken of tassen mee te nemen, tenzij het echt noodzakelijk is. Dit om onnodige tasdoorzoekingen als gevolg van het verhoogde dreigingsniveau te voorkomen.

De stations De Brouckère, Sint-Katelijne, Beurs, Anneessens en Lemonnier zullen om 19.00 uur afgesloten worden, ondanks de afgelasting van de festiviteiten. Dat bevestigt MIVB-woordvoerder Guy Sablon. Feestvierders gebruiken dan ook best de stations Centraal Station, Graaf Van Vlaanderen of Zuidstation. "De 4 metrolijnen rijden tot 02.00 uur 's ochtends, net als de tramlijnen 3, 4, 7, 19, 39, 92, 93 en 94. De tramlijnen 32 en 81 rijden tot 01.00 uur en de Noctis-bussen van middernacht tot 05.00 uur. Zoals elk jaar zullen metro's, trams en bussen gratis zijn van middernacht tot 05.00 uur."

De politie Brussel Hoofdstad/Elsene zal in real time informatie verspreiden via haar twitteraccount @zpz_polbru.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni