Straks ook 'voorsteekpas' op luchthaven

© brusselnieuws.be
28/07/2014

Voortaan kunnen niet alleen business class-passagiers de rijen bij de luchthavencontrole omzeilen. Touroperator Thomas Cook geeft zijn reizigers deze winter een 'voorsteekpas', waardoor ze maar half zo lang meer hoeven te wachten.

Reizigers van Thomas Cook kunnen hun boardingkaart straks gebruiken als voorsteekpas voor de veiligheidscontrole in Brussels Airport. Die fast lane was tot nu toe voorbehouden voor reizigers - vooral zakenlui - die in de dure business class vliegen. Ook Ryanair laat zijn reizigers sinds enige tijd sneller aan boord gaan, maar dan tegen betaling.

De woordvoerder van Thomas Cook, Baptiste Van Outryve, legt in Het Nieuwsblad uit waarom: "De wachttijd is een van de grote stressfactoren voor onze klanten."

Brussels Airport bevestigt dat er een commerciële deal gesloten is met Thomas Cook om de wachttijden te beperken voor diens klanten. "Het bedrijf betaalt daarvoor, net zoals andere maatschappijen betalen voor hun businessreizigers."

De extra service geldt enkel voor de klanten van touroperator Thomas Cook, niet voor wie enkel een vliegticket boekt bij Thomas Cook Airlines, of voor die van Neckermann.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni