Stormweer in Brussel: parken dicht

LQ
© brusselnieuws.be
08/02/2016

Het blijft nog even stormen in Brussel. De parken zijn dicht, en dat zeker nog tot woensdagochtend. Ook Ter Kamerenbos is afgesloten voor het verkeer. Bij de MIVB waren enkele trams maandagochtend onderbroken, maar dat ging om een preventieve maatregel.

Er staat een krachtige wind, met rukwinden tot 100 kilometer per uur. Daarom zijn de parken in Brussel al gesloten sinds zondagmiddag, 17 uur, en dat zal zo blijven tot woensdagochtend. Leefmilieu Brussel raadt aan om de omgeving van de parken en bossen in Brussel te vermijden en op een veilige afstand te blijven van bomen.

Gevaarlijk
In het Zoniënwoud blijkt de schade voorlopig mee te vallen, zegt boswachter Dirk Raes. "We zijn alles nog aan het opmeten, maar er is slechts her en der een boompje gesneuveld. We raden wel sterk af om vandaag te komen wandelen in het bos, want het lijkt wel gevaarlijk te kunnen worden."

De Duboislaan in het Zoniënwoud, die Sint-Genesius-Rode en Ukkel met Hoeilaart verbindt, blijft nog de hele week afgesloten. "Daar worden onderhoudswerken uitgevoerd: een aantal gevaarlijke bomen worden geveld deze krokusvakantie. We maken van de rustigere verkeerssituatie dus gebruik", zegt boswachter Dirk.

MIVB
Het stormweer leek ook even roet in het eten te gooien bij de MIVB. Trams 3, 7 en 44 waren onderbroken, maar dat ging om een preventieve maatregel. "We weten dat die trams gevoelig zijn aan felle wind, want die trams rijden in een eigen bedding tussen bomen. Daar kan dus gemakkelijk een tak op de tramsporen terecht komen", zegt Ann Van hamme van de Brusselse vervoersmaatschappij.

Ondertussen is het verkeer op alle tramlijnen weer hersteld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni