Halte Ganshoren Jette
© Saskia Vanderstichele

'Stopplaats tram 9 aan brug heeft geen zin’

Bettina Hubo
© Brussel Deze Week
01/10/2014

Op de eerste zitting na het zomerreces keurde de Ganshorense gemeenteraad unaniem een motie goed tegen de bouwvergunning voor tram 9. “We zijn niet tegen de tram, wel tegen de halte onder de brug.”

Tram 9, die Simonis met het UZ Brussel en het noorden van Laken moet verbinden, kreeg in juli eindelijk een bouwvergunning. Ganshoren tekende meteen beroep aan bij de Raad van State. In de motie van oppositielid Carine Delwit (Pro Ganshoren), bestemd voor de nieuwe Brusselse regering, wordt het verzet verduidelijkt. De afgeleverde vergunning negeert het advies van de overlegcommissie. Dat bepaalde dat de geplande halte onder de spoorwegbrug over de Tentoonstellingslaan geschrapt moest worden.

Het gewest wil een stopplaats onder de brug zodat de reizigers meteen kunnen overstappen op de door de Brusselse regering gevraagde GEN-treinhalte op de brug. De buurt ziet die treinhalte echter niet zitten omdat er te weinig sociale controle is en amper parkeerplek. Ook zouden er tuinen moeten onteigend worden en dreigt er lawaaioverlast voor het vlakbij gelegen natuurgebied, het moeras van Ganshoren. Bovendien ligt het station van Jette vlakbij en dat staat al ingepland als GEN-knooppunt.

Voor tram 9 verkiest de gemeente een stopplaats aan de Rivierendreef en aan het Boudewijnpark.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ganshoren, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni