1441 STOEMP Kris Dane

Stoemp!: honger is de beste saus

TZ
© Agenda Magazine
09/09/2014

De zomer sputtert – als hij al ooit helemaal op kruissnelheid is gekomen –, de bladeren beginnen te kleuren, de boekentassen zijn weer uit de kast gehaald: jep, het najaar staat eraan te komen! En dat betekent... tijd voor een nieuwe portie Stoemp!, een smakelijke hap gratis concerten op authentieke Brusselse locaties.

Op 16 september komt Kris Dane in de Roskam zijn nieuwe plaat voorstellen: Rose of Jericho, een parel vol weemoedige Brusselse americana. Dane is gepokt en gemazeld in de Brusselse muziekscene, maar er is op de Stoemp!-kalender ook veel plaats voor jonge honden.

De Gentenaars van delvaux. (7 oktober in Le Coq) zoeken het in dromerige sound-scapes die weemoedig doen wegdromen naar verschoten vakantiefoto's uit de jaren 1980.

De Nieuwe Lichting van Studio Brussel heeft de indiepop van Amongster een flinke duw in de rug gegeven. De groep rond Gentenaar Thomas Oosterlynck speelt op 28 oktober in café Monk.

Nevada Fellow, op 8 oktober in Het Goudblommeke in Papier, is de alias van singer-songwriter Ruben Focketyn – zoon van acteur Frank Focketyn –, die momenteel druk bezig is met zijn debuut-ep.

'I want to go where nobody knows my name' heet de in lsd-dampen gehulde single van YAWNS, wat de groep op 25 september gaat uitproberen op Brussel Brost.

Van politici hebben we doorgaans geen hoge pet op, maar het is wel uitkijken naar De Ministers van de Noordzee, wier debuutplaat Werken op 16 oktober de deuren van Café Rits doet openzwaaien.

Het elektronicaproject Vuurwerk van het Brusselse Run Tell Secrecy-collectief sluit de reeks op 5 november af in Cinema Aventure. Smakelijk!

Stoemp!

data: 16/9 > 5/11

tickets: gratis

waar: verschillende locaties

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Muziek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni