© ArtMechanic

Voormalig SP.A-politicus Steve Stevaert is donderdag overleden. Zijn lichaam is in het Albertkanaal in Hasselt gevonden. De raadkamer besliste vorige week om Stevaert door te verwijzen naar de correctionele rechtbank in een verkrachtingszaak.

Het lichaam van Stevaert werd donderdagavond gevonden in het Albertkanaal na een zoektocht die al de hele dag bezig was.Voorlopig wijst het onderzoek in de richting van een wanhoopsdaad.

De Brusselse raadkamer besliste op 24 maart om Stevaert door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Dat nieuws lekte donderdagmorgen uit. Hij moest verschijnen in een verkrachtingszaak. De feiten dateren uit 2010, waartegen het slachtoffer in 2013 klacht indiende met burgerlijke partijstelling.

De minister van Staat werd vervolgd voor “verkrachting en aanranding van de eerbaarheid met de verzwarende omstandigheid dat de heer Stevaert misbruik gemaakt heeft van het gezag of de faciliteiten die zijn functies hem verlenen”.

Het parket benadrukt nog dat Stevaert wel degelijk rechtsgeldig is opgeroepen. Daarover was twijfel gerezen in enkele media.

Mensen die met vragen zitten over zelfdoding, kunnen terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni