© François B.

Steeds minder overvallen, 'Dansaert is uitzondering'

© brusselnieuws.be
28/11/2014

Er vinden steeds minder gewapende overvallen plaats in de zone Brussel-Stad en Elsene, dit jaar waren het er 49 tot nu toe. De Dansaertstraat, waar de winkel Easy-m de deuren sloot na een reeks overvallen, is dus een uitzondering, zegt de politie.

In de eerste maanden van dit jaar werden er 49 gewapende overvallen gepleegd in de zone. Dat is minder dan het jaar voordien, en het aantal is al enkele jaren aan het dalen. In 2009 ging het bijvoorbeeld nog om 191 feiten.

Volgens de politie gaat het om een prioriteit voor het korps. "Er staat constant een gespecialiseerde patrouille klaar en de lokale recherche verricht onderzoeksdaden", aldus commissaris Ilse Van de Keere.

De Dansaertstraat vormt daarop een uitzondering. Er vonden dit jaar al zes overvallen plaats, terwijl er in 2013 geen enkel geval op te tekenen viel. De Appledealer Easy-m besloot na twee overvallen de deuren definitief te sluiten.

"In die zone van de Dansaertwijk is er weinig passage, en dat leent zich spijtig genoeg tot dit soort overvallen", zegt Van de Keere.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni