© Bram Tack

Stedelijk onderwijs: ‘Homoleerkracht wou geaardheid voor campagnes gebruiken’

© brusselnieuws.be
19/08/2014

Het stedelijk onderwijs van de Stad Brussel, geleid door Charles Huyghens, bijt van zich af na de discussie over seksuele geaardheid. “We vechten de juistheid van de verklaringen van de leerkracht in kwestie aan.”

Wat voorafging: leerkracht David Degreef liet vertelde op Facebook hoe hij een job in een stedelijke Brusselse school weigerde toen bleek dat hij over zijn geaardheid moest zwijgen, zelfs als de kinderen hem daarom vroegen.

De baas van het Brussels stedelijk onderwijs koos maandag partij voor het betrokken schoolhoofd dat de uitspraken zou gedaan hebben. Hij stelde dat leerkrachten zich terughoudend moeten tonen over hun seksuele geaardheid, zeker in een stad met zo’n diverse bevolking als Brussel.

Die uitspraak zorgde voor heel wat afwijzende reacties, onder meer van Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V), en de top van het gemeenschaps- én katholieke onderwijs.

'Verkeerd geïnterpreteerd'
Het stedelijk onderwijs verstuurde daarop een communiqué waarin het stelt dat de leerkracht in kwestie onjuiste verklaringen aflegde. “Het Departement (…) vecht de juistheid aan wat betreft deze verklaringen en geeft kennis van zijn uiterste verwondering wat betreft de reactie van deze kandidaat leerkracht welke naar alle waarschijnlijkheid sommige woorden welke geuit zijn, verkeerd geïnterpreteerd heeft.”

Nog volgens het bericht heeft het schoolhoofd dat het sollicitatiegesprek voerde enkel aan het neutraliteitsprincipe herinnerd. Ze deed dat volgens het departement “omdat hij zijn persoonlijke seksuele geaardheid wou gebruiken om campagnes van verdraagzaamheid te voeren.”

Het departement benadrukt dat het stedelijk onderwijs van de Stad Brussel diversiteit hoog in het vaandel draagt en ook regelmatig projecten tegen homofobie organiseert in de scholen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni