© Alan Stanton

Start werkzaamheden Nieuwstraat in 2016

© FM Brussel
05/05/2015

De heraanleg van de Nieuwstraat zal dit jaar niet meer starten. De Stad mikt nu op het voorjaar van 2016 als begindatum. De werken zullen er minstens een jaar duren, en zullen drie miljoen euro kosten. Dat heeft de Brusselse schepen van Stedenbouw, Geoffroy Coomans de Brachène (MR), gezegd op de gemeenteraad van maandag.

De werkzaamheden hadden oorspronkelijk vorig jaar al moeten starten. Schepen Coomans verdedigde die vertraging, en wees erop dat de voorbereidende fase was uitgelopen. De studiefase zou nu bijna afgerond worden, maar de werkzaamheden kunnen dit jaar niet meer beginnen omdat de nutsbedrijven ze niet meer in hun begroting van dit jaar hebben opgenomen.

Volgens Coomans zullen de werkzaamheden ook 's nachts plaatsvinden, en buiten de openingsuren van de winkels in de Nieuwstraat, om de overlast voor de winkeliers te beperken.

De Stad plant daarom een ingrijpende heraanleg van de straat. Die borduurt voort op het masterplan van het bureau BUUR. Hoe die heraanleg er uiteindelijk zal uitzien, is nog niet geheel duidelijk. Er zal wel ingezet worden op de renovatie van de gevels in de straat en op gerichte verlichting van de gebouwen.

Oppositielid Johan Van den Driessche (N-VA) was verbaasd over de late timing van de werken. Hij verbaast er zich over dat de heraanleg van één straat even lang zal duren als de werken voor het nieuwe voetbalstadion, "inclusief aanpassingen aan de ring en een ondergrondse parking voor 12.000 wagens".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni