Op de luchthaven van Zaventem dreigen de vakbonden met een staking, nadat twee medewerkers van de luchthaveninspectie op staande voet werden ontslagen.

De twee medewerkers zouden meerdere alarm genegeerd hebben. Die gingen af toen een indringer zich vorige zondag tot op het tarmac begaf. Volgens de directie van de Brussels Airport Company (BAC) gaat het om een "ernstig en onaanvaardbaar" incident en kon de houding van de twee mensenlevens in gevaar brengen.

Volgens de vakbonden werkt het veiligheidssysteem echter niet zoals het moet en laten de huidige werkprocedures de kans open op menselijke fouten. De bonden vindt het ontslag dan ook onaanvaardbaar. In eerste instantie diende alleen het ACV een stakingsaanzegging in, maar daar sloten het ABVV en het ACLVB zich later bij aan.

Als er binnen de zeven dagen geen oplossing komt van de directie, dan wil de vakbond op woensdag 29 oktober de hele luchthaven plat leggen. Volgende week begint de herfstvakantie en zal het traditiegetrouw erg druk zijn op de luchthaven.

BAC gaat de komende uren en dagen overleggen met de bonden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni