© KH

Staking: Openbaar vervoer zwaar verstoord

© FM Brussel
22/04/2015

De stakingsactie van de socialistische vakbond zorgt voor ernstige hinder bij het openbaar vervoer. Bij de metro werken enkel lijnen 1 en 5. Op het tramnet worden slechts vijf lijnen bediend. Het busaanbod is in de loop van dag afgenomen.

Dinsdag besliste het gemeenschappelijke vakbondsfront bij de MIVB om het personeel dat wil meestaken, te dekken. Dat betekent dat er vandaag zeer weinig voertuigen uitrijden.

Toch is er een beperkte dienstverlening. Twee van de vier metrolijnen zijn in gebruik, de lijnen 1 en 5. Ook trams 3, 4, 7, 82 en 92 worden bediend. Bij de bussen rijden lijnen 12, 13, 21, 29, 71, 78, 87 en 95 uit. Op al deze lijnen rijdt ongeveer de helft van de voertuigen.

De MIVB raadt haar reizigers ook aan om voor een actuele stand van zaken haar website, Facebook of Twitter in de gaten te houden of te bellen naar het nummer 070/23.20.00.

© MIVB

De staking veroorzaakt ook heel wat hinder bij De Lijn in Vlaams-Brabant. Het zwaartepunt ligt in de regio Dilbeek. Er rijden geen bussen op de as Brussel - Ninove (lijnen 127, 128 en 129). Ook in Grimbergen is het aanbod zwaar verstoord. Daar rijden nauwelijks bussen van en naar Brussel. Naar Brussel Airport rijdt de helft van de bussen.

Geen post
Ook in de postsorteercentra wordt gestaakt. Er wordt daardoor geen post bedeeld in Brussel en Wallonië.

Op de invalswegen in Brussel is het lang aanschuiven. Dat is bijvoorbeeld het geval op de Leopold II-laan aan Koekelberg en bij de afrit van de A12 tussen Dikke Linde en De Trooz. Ook op de Middenring is het aanschuiven, bijvoorbeeld tussen Vergote en Kroon en het Terkamerenbos en Arsenaal.

Ook in de binnenstad is het verkeer ongewoon druk.

Bekijk de reportage van tvbrussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni