Staking bij openbare diensten: overzicht van te verwachten hinder

© FM Brussel
21/04/2015

Wie woensdag in Brussel moet zijn, bereidt zich best goed voor. Op openbaar vervoer rekent men best niet. Ook een paar federale musea blijven dicht. Een overzicht van de te verwachten hinder.

Bij de treinen kunnen de problemen vanavond al beginnen: de NMBS verwacht zwaar verstoord treinverkeer vanaf 22 uur dinsdagavond.

Ook de internationale treinen Thalys, Eurostar en TGV rijden niet, van dinsdagavond 22 uur vanavond tot woensdagavond 22 uur morgenavond.

Ook de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB verwacht voor dinsdag zware hinder. Hoewel de impact moeilijk te voorspelen is, gaat de MIVB er van uit dat er zeer weinig metro's, trams en bussen zullen rijden.

De Lijn verwacht vooral in het Pajottenland hinder. Ook daar is de precieze impact pas dinsdagochtend duidelijk. De prioriteit zal gaan naar het laten rijden van schoolbussen en enkele belangrijke assen zoals de lijn Ninove-Brussel.

Het Vlaams verkeerscentrum verwacht evenwel geen verkeerschaos op de snelwegen, omdat de meeste mensen hun voorzorgen nemen.

De actie morgen gaat uit van de socialistische overheidsvakbond ACOD en is gericht tegen de besparingsmaatregelen van de federale en van de gewestregeringen.

De staking zal voelbaar zijn in vrijwel alle openbare diensten. Verschillende scholen gaan morgen niet open.

Wie niet op het werk geraakt en denkt aan een museumbezoekje in Brussel past ook beter op. Want de meeste zalen van het Legermuseum blijven dinsdag gesloten. Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, het Fin-de-Sièclemuseum, het Wiertz- en het Meuniermuseum zijn gesloten. Ook het Jubelparkmuseum en het Paviljoen met het reliëf van de Menselijke driften blijven ook dicht. In het Muziekinstrumentenmuseum is het middagconcert geannuleerd, het museum zelf blijft wel open.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni