Sport 16
© Guy Puttemans

Het centrum van Brussel wordt zondag van 11 tot 18 uur omgetoverd in een speelveld voor de sportfanaat. Meer bepaald in zeven verschillende speelvelden die bij werkelijk iedereen de kriebels zal doen toeslaan.

“Dé grote nieuwigheid dit jaar is de Urban Trophy,” vertelt Bart Van Den Eeckhaut (36) van de VGC-sportdienst en eindverantwoordelijke. “350 meter van de Dansaertstraat zal omgetoverd worden in een urban survivalrun. De deelnemers zullen in groepen van vier tot zes moeten klimmen, springen, de Black Box en de Wipe Out overwinnen, enzovoort. Het gaat echt wel spectaculair zijn. Alleen kun je het parcours niet afleggen, de winnaars zullen dus veel teamspirit moeten tonen.”

Avontuurlijk zal het er ook aan toegaan op speelveld Adventure Bivak, waar onder meer een touwenpiste getrotseerd zal moeten worden en met de BMX stunts kunnen uitgevoerd worden. Kijkt u liever naar sporters die onderlegd zijn in hun discipline? Dan moet u in de Demo Arena op de Vismarkt zijn. “Vanuit de tribunes zal je er naar een twintigtal demonstraties van allerhande Brusselse clubs en verenigingen kunnen kijken. Er komen onder meer dansgroepen langs, er wordt een turndemo gegeven, enzovoort.”

“Acrobatie komt eveneens aan bod bij Cirk Fantastik. Iedereen zal er zelf circustrucs kunnen uitvoeren, maar ook de maxitrampoline kunnen uitproberen bij de leden van de Brussels Urban Acrobatic Academy of kijken hoe de Brussels Jump Club het touwspringen beheerst. Nieuwe sporten als zwerkbal en city golf ontdekken kan dan weer op speelveld Studio Sport.”

Airplane
De zeven speelvelden bevinden zich op de pleinen en straten in de buurt van de Oude en Nieuwe Graanmarkt, de Dansaertstraat, de Varkensmarkt en de Vismarkt. Met Handiknap, de Mini-Ketjes Corner en Seniorkriebels krijgen ook respectievelijk mensen met een beperking, kleuters en senioren hun eigen plekje.

“We spreken een zo groot en divers mogelijk publiek aan, maar met de Urban Trophy willen we dit jaar wat meer volwassenen aantrekken. Stadskriebels is echt wel de moeite. Ook zij die geen zin hebben om zelf te sporten zullen een fijne dag beleven. Het animatieaanbod is groot en muziekliefhebbers kunnen genieten van Airplane, die Stadskriebels zullen afsluiten. Kom dus zeker eens langs.”

Alle informatie vindt u op www.stadskriebels.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni