Stadhuis Brussel en AB in Franse kleuren

© brusselnieuws.be
14/11/2015

De Stad Brussel toont haar solidariteit met de aanslagen in Parijs. Het stadhuis op de Grote Markt kleurt blauw-wit-rood, de kleuren van de Franse vlag. Ook de gevel Ancienne Belgique straalde de Franse kleuren uit.

Brussel volgt zo het voorbeeld van andere grote steden, die hun iconische gebouwen in de Franse driekleur verlicht hebben.

Onder meer het WTC-gebouw in New York en de CN-toren in Toronto kleurden blauw, wit en rood.

Ook in concertzaal Ancienne Belgique op de Anspachlaan was dat het geval, om zijn solidariteit met de collega's van Le Bataclan in Parijs te betuigen. (lees verder onder de foto)

Zaterdagavond trad de Schotse elektropopgroep CHVRCHES op in een uitverkochte AB. Voor de ingang stond een politiewagen om een oogje in het zeil te houden.

Verder was er weinig te merken van de verscherpte veiligheidsmaatregelen: de controle aan de ingang leek niet strenger te zijn dan anders.

De groep zelf had het even over de aanslagen in Parijs: "Dit is een rare avond om op te treden: we hebben heel de dag getwijfeld of we moesten afzeggen, of gewoon doorgaan?", zei zangeres Lauren Mayberry, waarna ze het publiek bedankte voor de steun. "We mogen ons allemaal gelukkig prijzen dat we hier mogen zijn", aldus Mayberry.

Aanslagen Parijs

De aanslagen in Parijs werden deels in Brussel gepland. De beschuldigden staan terecht in Parijs. Alle berichtgeving over de Brusselse link, vind je in dit dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Aanslagen Parijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni