Stad vraagt zondagsopening in hele Vijfhoek

© brusselnieuws.be
09/02/2015

Brussels schepen van Handel Marion Lemesre (MR) gaat een aanvraag indienen om de hele Vijfhoek te laten erkennen als toeristische zone. Dat houdt in dat winkels zeven dagen op zeven mogen openen. De gemeenteraad gaf maandag haar fiat.

Volgens Lemesre is een veralgemeende zondagopening nodig voor de handelaars in het centrum om te kunnen concurreren met de nieuwe winkelcentra langs het kanaal en op de Heizel.

"De zondagsopening en de heraanleg van de centrale lanen moeten echte elektroshocks zijn voor de economische heropleving van het centrum", aldus de schepen, die hoopt op een positieve weerslag op toerisme en werkgelegenheid.

Het stadsbestuur zet 150.000 euro opzij om de zondagsopening nationaal en internationaal bekend te maken met een grootste communicatie- en promotiecampagne.

De aanvraag is alvast doorgesproken met middenstandsorganisaties, vakbonden en enkele grote ketens die aanwezig zijn in de Nieuwstraat.

Lemesre hoopt dat de erkenning, die ligt in handen van federaal minister van Middenstand Willy Borsus (MR) eind mei rond kan zijn.

In de Brabantstraat zijn ze pro openen op zondag, andere kleine winkeliers zijn minder enthousiast

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni