Stad versterkt veiligheid Dansaertstraat na vertrek Applewinkel

Danny Vileyn
© Brussel Deze Week
21/01/2015

Schepen van Handel Marion Lemesre (MR) gaat de handelaars van de Dansaertstraat een nieuw alarmsysteem met camera’s voorstellen. Het vertrek van de Appleverkoper Easy-M eind vorig jaar heeft het schepencollege wakkergeschud. Politie en Bravvo werken al samen.

Het waren de gemeenteraadsleden Clémentine Barzin (MR, meerderheid) en Marie Nagy (Ecolo, oppositie) die de kat de bel aanbonden tijdens de jongste zitting van de gemeenteraad. De Dansaertstraat mag een begrip zijn in binnen- en buitenland, de veiligheid is er verre van optimaal. Barzin: “Klopt het dat er in 2013 zes gewapende overvallen gepleegd werden tegenover geen enkele in 2013?” En verder: “Het vertrek van kwaliteitsmerken is wel het laatste dat we willen.” Apple werd in 2014 twee keer geconfronteerd met een gewapende overval. “Hoe heeft de politie gereageerd na de eerste overval?”, wilde Nagy weten.

De Dansaertstraat is volgens burgemeester Yvan Mayeur (PS) een uitzondering. In heel de stad Brussel gaan de gewapende overvallen jaar na jaar achteruit. Volgens Mayeur beveiligen banken en juwelierszaken zich beter met het gevolg dat overvallers zich nu op handelszaken zoals cafés met kassa’s werpen. In de straat waren er zes gewapende overvallen in 2014. Na nieuwe alarmsystemen in de Dansaertstraat komen andere winkelstraten zoals de Naamsestraat, de De Wandstraat en de Maria-Christinastraat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni