Stad verbiedt betoging Vlaams Belang tegen moslimbeurs

© brusselnieuws.be
05/11/2015

Waarnemend burgemeester van de Stad Brussel Karine Lalieux (PS) heeft besloten om vanwege veiligheidsredenen geen toestemming te geven voor de geplande manifestatie van het Vlaams Belang bij het begin van de moslimbeurs nu vrijdag.

Het Vlaams Belang had aangekondigd te willen manifesteren tegen de komst van twee sprekers tijdens de moslimbeurs, die van 6 tot 9 november plaatsvindt in Thurn & Taxis.

"Deze beurs heeft al vele jaren een erg kwalijke reputatie vermits zij telkens opnieuw een aantal buitenlandse sprekers uitnodigt die bekend staan om hun extremistische ideeën omtrent de islam," schrijft de politieke partij op haar site.

Volgens het Vlaams Belang zijn vooral twee sprekers controversieel, de 64-jarige Egyptische prediker Omar Abdelkafi en de Saoedische sjeik Abdellah al Moslih.

De eerste prediker staat bekend als aanhanger van de radicale Moslimbroeders. De tweede man zou op de Saoedische televisie hebben gezegd dat "het bloed van een gelovige heiliger is dan dat van een ongelovige."

Verdedigers van de moslimbeurs stellen dan weer dat evenement de lijn aanhoudt om alle strekkingen binnen de islam aan bod te laten komen, dus ook de meest orthodoxe.

De moslimbeurs is toe aan haar vierde editie en heeft als thema 'Islam en Hervormingen'. De organisatie verwacht zo'n 20.000 bezoekers. Ook vorig jaar werd een manifestatie van het Vlaams Belang verboden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni