© google

Stad tegen verplaatsing Keelbeekweg

© brusselnieuws.be
01/10/2015

Op een overlegcommissie heeft de Stad Brussel een negatief advies gegeven voor de verplaatsing van de Keelbeekweg in Haren. Het pad moet wijken voor de nieuwe gevangenis die er gepland is. Het Gewest gaf wel een positief advies onder voorwaarden. Dat meldt schepen van Stedenbouw Geoffroy Coomans (MR).

De vergunning voor de verplaatsing van de Keelbeekweg is een van de hindernissen voor het fel gecontesteerde gevangenisproject.

Als het negatief advies van de Stad ook gevolgd wordt, moet het project voor de nieuwe gevangenis herbekeken worden.

Het verzet van de Stad Brussel volgt op protest van de Harenaars, die met het Keelbeekpad een belangrijke verbinding met buurdorp Diegem verliezen. Volgens de Stad zijn er in het huidige project onvoldoende garanties op een alternatieve oplossing voor de verplaatsing van het pad.

Actiegroepen hadden de Stad eerder al opgeroepen om geen vergunning af te leveren voor het verplaatsen van de Keelbeekweg.

Nieuwe gevangenis Haren

De federale regering plant de grootste gevangenis van het land (1.190 plaatsen) op de Keelbeeksite in Haren. Een bonte waaier aan groeperingen verzette zich lang tegen het project, maar tevergeefs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Haren, Samenleving, Nieuwe gevangenis Haren

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni