Stad overweegt verzinkbare paaltjes voor hotel Metropole

© FM Brussel
12/11/2015

De Stad Brussel overweegt om uitschuifbare paaltjes te installeren zodat taxi's en bussen tot voor de deur van hotel Metropole op het De Brouckèreplein kunnen rijden. Het hotel ligt sinds de start van het nieuwe circulatieplan binnen de voetgangerszone en was daartegen naar de rechter gestapt.

De krant Le Soir berichtte donderdag dat er een akkoord is over de verzinkbare paaltjes, maar zowel Stad als hoteldirectie nuanceren dat aan onze redactie. "De paaltjes zijn een piste, maar er is nog geen beslissing", klinkt het twee keer.

Ook eigen pendelbussen van het hotel met de Alhambraparking zullen mogelijk toegang krijgen, gewone auto's niet. Voor het hotel The Dominican in de Leopoldstraat zou een gelijkaardige maatregel uitgewerkt worden.

De Stad Brussel moest wel iets aan het probleem doen, want het hotel was naar het gerecht gestapt. Een rechter veroordeelde Brussel tot het betalen van een dwangsom van een half miljoen indien het probleem niet opgelost zou geraken.

Burgemeester Yvan Mayeur (PS) belooft ook beter te zullen communiceren over de voetgangerszone, vooral met de handelaars. Die kregen een brief toegestuurd met gegevens van een unieke contactpersoon voor alle vragen over de voetgangerszone. Binnenkort volgt alvast overleg met de handelaars van de Adolphe Maxlaan. Die klagen over minder inkomsten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni