Stad opent deuren van kwekerij in Sterrebeek

© brusselnieuws.be
15/05/2015

Weinigen die het weten, maar de Stad Brussel heeft haar eigen bloemen- en plantenkwekerij. Daar worden jaarlijks 600.000 planten gekweekt voor de versiering van bloemperken en officiële gebouwen. De serres bevinden zich in Sterrebeek en zijn zaterdag uitzonderlijk te bezoeken.

Als u zich ooit had afgevraagd waar de bloemen en planten vandaag komen in de parken en pleintjes of op lantaarnpalen en belangrijke gebouwen in de hoofdstad, dan kent u nu het antwoord. De planten zijn afkomstig uit Sterrebeek (deelgemeente van Zaventem). Daar heeft de Stad haar eigen domein met velden en serres, goed voor een jaarlijkse productie van maar liefst 600.000 bloemen.

Naar aanleiding van het bloeiseizoen gooit de kwekerij van de Stad zaterdag de deuren open voor het grote publiek. Tussen 10 en 17 uur kunnen geïnteresseerden er gaan kijken naar de vele planten en bloemen die er gekweekt worden. Verder zijn er ook bijen te zien en kunnen bezoekers uitleg krijgen over composteren. Er is kinderanimatie verzorgd door de ploeg van de stadsboerderij in het Maximiliaanpark.

De kwekerij is te vinden in de Zavenstraat 95, 1933 Sterrebeek (Zaventem). Voor de gelegenheid zet de Stad een pendelbus in vanaf metrostation Kraainem.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni