Stad: ‘Nachtelijke netheidsploegen in voetgangerszone niet veilig’

© brusselnieuws.be
08/07/2015

De Stad Brussel mag dan meer vuilnisbakken geplaatst hebben in de voetgangerszone, van nachtelijke netheidsploegen wil schepen Lalieux (PS) niet weten. “Onze mensen zouden niet veilig zijn tussen de feestvierders.” Lalieux heeft het over 'gestoorde en agressieve groepen' in de voetgangerszone.

De voorbije dagen bleek dat de voetgangerszone in de late en erg vroege uurtjes met een netheidsprobleem kampt.

De schepen van Netheid besliste daarom al om ruim 70 extra vuilnisbakken te plaatsen. Maar van een inzet van nachtelijke netheidsploegen kan geen sprake zijn, zegt directeur Nicolas Vazquez aan brusselnieuws.be. “We zouden de veiligheid van onze mensen niet kunnen garanderen tussen de feestvierders.”

In Le Soir drukt de schepen zelf het nog wat scherper uit. Ze heeft het over gestoorde en agressieve groepen ('des bandes délirantes et agressives'). De netheidsploegen mochten volgens de schepen ook overdag al beledigingen en gegooide blikjes incasseren.

Volgens Lalieux is er ergens rond 22 uur een soort verandering waar te nemen in de voetgangerszone. De gezinnen met kinderen verdwijnen dan uit het straatbeeld en er komt een groep bij die geen enkel respect toont. “Van 6.30 uur tot 20 uur maken we schoon en dan is er geen enkel probleem.”

Als de netheidsproblemen blijven aanhouden, overweegt de Stad wel om haar netheidsploegen nog vroeger op pad te sturen, zegt Vazquez. “Maar we moeten ook opletten dat andere wijken niet lijden onder verschuivingen richting de voetgangerszone.”

Netheidsproblemen in de voetgangerszone: 'Er slapen zelfs mensen in de bloembakken'

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni