Stad lanceert hoffelijkheidscampagne voor voetgangerszone

© brusselnieuws.be
17/07/2015

De Stad Brussel gaat de overlast in de voetgangerszone bestrijden met een nieuwe preventiecampagne. De preventiedienst zal informatiebrochures uitdelen, en de politieaanwezigheid 's nachts wordt versterkt.

De campagne viseert enkele terugkerende problemen in de voetgangerszone, zoals lawaai, openbare dronkenschap, urineren in de publieke ruimte en het achteloos weggooien van afval.

Het aantal vuilnisbakken in de voetgangerszone is sinds het autovrij maken van de centrale lanen al verhoogd tot een honderdtal. Maar niet alleen de netheidsproblemen zijn een doorn in het oog van het stadsbestuur.

Nog problematischer is volgens de Stad het onbeleefde en problematische gedrag van sommige bezoekers. Daarom zullen de stadswachten van vzw Bravvo binnen de zone brochures over hoffelijkheid uitdelen en gebruikers van de voetgangerszone wijzen op het reglement.

Ook de politieaanwezigheid wordt opgetrokken. Binnenkort zullen ook 's nachts politiepatrouilles per Segway circuleren om de patrouilles te voet te versterken.

Inbreuken, zoals het bevuilen van de openbare ruimte, openbare dronkenschap en nachtlawaai, worden bestraft met boetes die oplopen tot 350 euro.

De geldende hoffelijkheidsregels (of 'tips om beter van de stad te genieten') ziet u hieronder:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni