Stad laat vier nachtwinkels zonder vergunning verzegelen

© Belga
04/08/2015

De Stad Brussel heeft de sluiting van vier nachtwinkels bevolen, die zich in of vlakbij de voetgangerszone bevinden. Dat laat schepen van Stedenbouw Geoffroy Coomans de Brachène (MR) weten.

De officiële reden voor de verzegeling door een stadsambtenaar dinsdagmorgen was de afwezigheid van een regularisatievergunning voor de uitbating van een nachtwinkel.

Maar de Stad hoopt dat de sluiting ook een impact heeft op het alcoholverbruik in de voetgangerszone. Die omgeving wordt volgens schepen Coomans steeds vaker een verzamelplaats voor feestvierders die zich in de nachtwinkels bevoorraden.

"De voetgangerszone mag niet het slachtoffer worden van nachtelijke dronkaards", klinkt het. De nachtwinkels liggen op nummers 6 en 8 van de Emile Jacqmainlaan, nummer 131 van de Anspachlaan en op de Zuidlaan nummer 98a.

Om de deuren opnieuw te kunnen openen, moeten de betrokken handelaars een formele belofte tekenen dat ze voortaan enkel overdag zullen openen.

Drie weken geleden heeft de Stad nieuwe maatregelen getroffen om de netheid en gezelligheid in de voetgangerszone te bevorderen. Er werd een preventie- en informatiecampagne gelanceerd die de bevolking eraan herinnert dat geluidsoverlast, overmatig alcoholverbruik en vervuiling bestraft worden met boetes die kunnen oplopen tot 350 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni