© Erf-goed.be

Stad krijgt minstens twee tijdelijke zwembaden

© brusselnieuws.be
20/10/2014

Voor het einde van de legislatuur moeten er in de Stad Brussel minstens twee tijdelijke zwembaden bij komen, zo belooft schepen van Sport Alain Courtois (MR). Twee nabij het kanaal en mogelijk een derde in het zuiden.

In Brussel is er al langer een gebrek aan zwembaden. Met de sluiting van het zwembad in Laken voor werken werd dat tekort nog nijpender.

“65 procent van onze gebruikers zijn scholen”, zegt Courtois. “Wat ook normaal is, gezien dat een essentieel onderdeel is van de sportlessen. Maar het is ook essentieel dat de doorsnee Brusselaar kan zwemmen. Die moeten tussen 15 en 16 uur gaan, of na 19.30 uur, wat voor velen niet mogelijk is. We krijgen daar veel mails over.”

Courtois beloofde al eerder om de optie van tijdelijke zwembaden te onderzoeken. “Voor het einde van de legislatuur gaan we dat nu uitvoeren”, zegt Courtois. “We plannen twee tijdelijke zwembaden in het centrum, niet ver van het kanaal, en we zijn nog op zoek naar een locatie in het zuiden van de stad.”

De tijdelijke zwembaden zijn opgebouwd volgens een “lego-systeem”, aldus Courtois. In het begin van januari zullen de definitieve plannen bekend gemaakt worden, na de goedkeuring door het college. De zwembaden zelf zouden tijdens de jaren 2016 en 2017 gebouwd moeten worden. De kostprijs voor de zwembaden ligt op iets meer dan 100.000 euro per stuk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni