Stad haalt overtredingen brasserie Falstaff weg

© brusselnieuws.be
23/05/2014

Op de laatste werkdag voor de verkiezingen bereikt ons ook nog nieuws uit Brussel-Stad. De stedenbouwkundige dienst van de Stad Brussel heeft vrijdagochtend een deel van de zonneluifels, bloembakken, zijpanelen en naambordjes voor de bekende brasserie Falstaff weggehaald.

De uitbater – die op voorhand verwittigd was – had zelf in de nacht van donderdag op vrijdag al een deel van de verboden accessoires weggehaald.

Falstaff is gehuisvest in een geklasseerd gebouw in de Henri Mausstraat naast de Beurs. De zijpanelen en andere stedenbouwkundige overtredingen beperkten de zichtbaarheid van de gevel. De Stad Brussel stelde in 2012 al eens een proces-verbaal op, dat genegeerd werd door de eigenaar. In maart 2014 volgden twee nieuwe processen-verbaal. Op 9 mei en vorige vrijdag werden schriftelijke aanmaningen gestuurd.

Hardere lijn
De Stad Brussel wil met haar initiatief laten zien dat ze vast van plan is geen stedenbouwkundige overtredingen meer te tolereren in de Unesco-zone en op de centrale lanen in het centrum. Met de hardere lijn wil de Stad het centrum van Brussel in haar waarde herstellen. “Ook andere horeca-uitbaters rondom de Beurs houden zich niet aan de stedenbouwkundige regels”, zegt de Brusselse schepen van Stedenbouw, Geoffroy Coomans de Brachène (MR). “Zij mogen ook maatregelen verwachten.”

Geoffroy Coomans de Brachène staat twintigste op de MR-lijst voor het Brussels Parlement.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni