Stad bindt strijd aan met drugsdealers

© brusselnieuws.be
18/08/2015

De Stad Brussel wil harder optreden tegen drugs en dealers. Voor de politie wordt dat een nieuwe prioriteit. De afgelopen maanden zette de politie al verschillende acties op poten.

Voorlopig ligt de nadruk binnen de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene nog eerder bij diefstal, overlast en verkeersveiligheid. Burgemeester Yvan Mayeur (PS) wil daar echter de strijd tegen drugsdealers aan toevoegen. “Die veroorzaakt veel overlast”, zegt hij in La Libre Belgique. “De mensen hebben er genoeg van om dealers te zien op hun straathoek of aan hun gebouw.”

De politie krijgt de meeste klachten over dealers en druggebruikers op de as Marollen-Anneessens-Ninoofsepoort. De politie zal er vanaf nu regelmatig langsgaan en praten met buurtbewoners. Op die manier worden de meest problematische zones aangeduid en kunnen dealers op heterdaad betrapt worden.

In mei en juni waren er al verschillende gerichte controleacties naar dealers in de Marollen en op de Zuidlaan. Daarbij gebeurden 62 arrestaties. De politie nam in totaal ook 44.000 euro in beslag, geld dat in verband gebracht wordt met drugshandel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni