Het schepencollege van de Stad Brussel hakt donderdag de knoop door of het jaarlijkse evenement Winterpret vrijdag al dan niet van start gaat. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de standjes en de installaties in het Brusselse stadscentrum.

Van 27 november tot 3 januari moest Brussel in het teken staan van de winter, de kerstsfeer en dit jaar ook van centrale gast Tunesië. Maar door de verhoogde terreurdreiging is het niet zeker of de vijftiende editie van het stadsevenement wel doorgaat.

"We staan dagelijks in contact met de politiezone, het OCAD en de andere veiligheidsinstanties om na te gaan of we voldoende maatregelen kunnen nemen om het evenement in veilige omstandigheden te laten plaatsvinden", vertelt Joke Ral, de woordvoerster van schepen van Toerisme Philippe Close (PS), die donderdag met burgemeester Yvan Mayeur en het schepencollege alle elementen zal overlopen en de knoop doorhakken. "Dan kunnen we beginnen aan de concrete uitwerking van de veiligheidsomkadering", klinkt het.

Net als vorig jaar vindt Winterpret plaats op de Vismarkt, het Sint-Katelijneplein, het Muntplein en de Grote Markt.

Voor het eerst zou het dit jaar ook plaatsvinden in de uitgebreide voetgangerszone op de Anspachlaan, waar de bezoekers onder meer in berbertenten en chalets kennis kunnen maken met de Tunesische cultuur en culinaire tradities.

Dreigingsniveau 4 in Brussel

Wat zijn de gevolgen van het verhoogde dreigingsniveau in Brussel? En hoe staat het met het onderzoek? U leest er alles over in ons dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Events & Festivals, Dreigingsniveau 4 in Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni