Sportterrein Dansaertwijk krijgt geluidswering

EVC
© brusselnieuws.be
19/08/2014

Het veelgebruikte sportterrein aan de Jacques Brelsquare - naast café BarBeton - wordt vernieuwd. Door het gebruik van geluidswerende materialen zou de lawaaihinder voor de buurtbewoners moeten verminderen.

Het sportveldje op de Jacques Brelsquare, aan de Papenvest, wordt intensief gebruikt. Jongeren uit de sociale woontorens kunnen er zich uitleven met een potje voetbal.

Maar het geluid van de op de omheining botsende ballen, tot in de late uurtjes, zorgt 's avonds voor geluidsoverlast in de buurt.

“Het synthetische grasveld was dringend aan vernieuwing toe”, zegt Daphné Phan Lê, woordvoerster van Brussels schepen van Groene Ruimten El Ktibi (PS) aan brusselnieuws.be. “Er komen ook nieuwe voetbaldoelen."

"We maken van de gelegenheid gebruik om geluidswerende infrastructuur te plaatsen. In de plaats van de houten afbakening rond het voetbalveld komen er een metalen kader en stalen koorden, die het geluid niet weerkaatsen. Deze infrastructuur wordt met succes in Antwerpen gebruikt."

Bedoeling is ook om later de metalen omheining te vervangen door een steviger exemplaar. Want ook al gaat die 's avonds op slot, jongeren geraken er nu toch in.

De afbraakwerken van de bestaande infrastructuur zijn maandag begonnen. De werken zouden volgende week ten laatste klaar zijn.

De totale kostprijs bedraagt 54.000 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni