Sportcomplex Nationale Bank open vanaf september

KH
© brusselnieuws.be
25/07/2014

Sint-Agatha-Berchem stelt het sportcomplex van de Nationale Bank vanaf september open voor het publiek. Er komt een voordeeltarief voor inwoners uit de gemeenten van het noordwesten van Brussel.

De gemeente kocht het complex van 27.000 vierkante meter vorig jaar aan voor 4,5 miljoen euro. Het Gewest sprong bij met een aankoopsubsidie van 1,8 miljoen. Met de aankoop wilde de gemeente vermijden dat een promotor de groene recreatieoase volbouwde.

Het domein omvat onder meer acht tennisterreinen, een sportzaal waar onder meer badminton kan worden gespeeld, een turnzaal met pingpongfaciliteiten, petanquevelden en een voetbal/hockeyveld.

Het bestaande cafetaria en restaurant op de site blijven gewoon bestaan en open voor het publiek.

Het domein, goed voor 1 procent van het totale grondgebied van de gemeente, wordt opengesteld vanaf september, weet La Dernière Heure en wordt bevestigd door burgemeester Joël Riguelle (CDH).

Inwoners van Berchem maar ook Ganshoren, Jette, Molenbeek, Koekelberg en Anderlecht zullen aan een voordeeltarief kunnen sporten. Dat was een van de voorwaarden van de gewestelijke subsidie.

De gemeente plant nog voor 2 miljoen euro renovatiewerken aan het domein. Ook hier springt het Gewest bij, met 1 miljoen euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Agatha-Berchem, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni