Sportcentrum Nationale Bank wordt B.Sports

© brusselnieuws.be
26/05/2015

Het voormalige sportcomplex van de Nationale Bank in Sint-Agatha-Berchem wordt op 1 juli omgedoopt tot B.Sports. De uitbating komt in handen van een tennisclub uit Elsene. Inwoners van de gemeenten in het westen van Brussel krijgen 10 procent korting.

Het complex omvat behalve tennisterreinen ook een sporthal voor zaalsporten, zalen voor dans, gym, tafeltennis en gevechtssporten, diverse buitenpetanquevelden en een groot speelplein. Na de zomer opent er ook een brasserie.

In de loop van volgend jaar komen er nog een hockeyveld uit kunstgras en een fitnesscentrum.

Naast sportinfrastructuur is er ook een zakencentrum waar seminaries, teambuildingactiviteiten en conferenties een plaats kunnen krijgen.

De gemeente kocht het domein vorig jaar voor 4,5 miljoen euro. Zelf het complex blijven uitbaten, achtte het bestuur niet haalbaar. Daarom is in maart beslist om het complex van de Nationale Bank voor vijftien jaar in concessie te geven aan Tennis Club Bois de la Cambre uit Elsene. "De nieuwe beheerder heeft er zich toe verbonden om in de site, die voortaan de naam B.Sports zal dragen, te investeren en de nodige renovatie- en verfraaiingswerken uit te voeren", klinkt het in een persbericht.

Inwoners van Berchem en andere gemeenten in het westen van Brussel genieten een korting van 10 procent.

B.Sports is gelegen aan de Basilieklaan 14, niet ver van het Schweitzerplein (bediend door trams 19 en 82).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Agatha-Berchem, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni