GC Den Dam

SP.A wil meer Brusselaars bij de VGC

© brusselnieuws.be
01/04/2015

Het aantal Brusselaars dat bij de VGC aan het werk is, steeg de laatste vijf jaar van 30 naar 35 procent. Nog steeds te weinig, vindt parlementslid Elke Roex (SP.A). “De VGC moet proberen binnen het Gewest werkzoekenden te vinden met voldoende kwaliteiten”.

Van de 664 mensen die de Vlaamse Gemeenschapscommissie in 2015 in dienst heeft, wonen er 235 in Brussel, of ruim 35 procent. Hun aantal nam de afgelopen jaren licht toe. In 2010 stond de teller nog op 230 Brusselaars op 762 mensen, nipt 30 procent.

Bij de gemeenschapscentra woont nog ruim de helft van het personeel (58 procent) in Brussel, maar bij de rest van de administratie komt dat neer op een kwart.

Te weinig vindt men bij de SP.A, ondanks de stijging van het aandeel Brusselaars. “Wij pleiten voor extra inspanningen bij toekomstige aanwervingen”, zegt Roex. “De VGC heeft nood aan werknemers die Brussel goed kennen en voeling hebben met de grootstedelijke realiteit en vele Brusselaars voldoen aan deze kwaliteiten. Met extra inspanningen om Brusselaars aan te werven, kunnen wij ook ons steentje bijdragen om de werkloosheid in deze stad te verminderen.”

Volgens bevoegd collegelid Bianca Debaets (CD&V) wordt wel degelijk ingezet op de rekrutering van Brusselaars, bijvoorbeeld via Actiris. Er zijn ook verhuis- en stadspremies om mensen te overhalen.

Volgens Debaets is de grootste hinderpaal om meer Brusselaars aan te trekken, het feit dat de kandidaten Nederlands moeten kennen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni