Sociale foodtruck haalt doelbedrag ruim binnen dankzij crowdfunding

© brusselnieuws.be
08/02/2016

Recup’Kitchen, het project om met een mobiele keuken maaltijden gemaakt van voedseloverschotten aan te bieden, haalde de voorbije maand meer dan 7.000 euro binnen via crowdfunding. Daarmee is het nodige startbudget verzameld.

De mobiele foodtruck zal gezonde en betaalbare maaltijden aanbieden, die bereid zijn met voedseloverschotten. Naast een maaltijd, wil Recup’Kitchen ook een sociaal platform zijn en mensen bij elkaar brengen.

Om het nodige startbudget te vergaren, heeft Recup’Kitchen een crowdfunding georganiseerd. 156 mensen leverden een vrijwillige bijdrage. Afgelopen zondag sloot de crowdfunding af, waarbij het doelbedrag van 7.000 euro ruim overschreden werd.

“Met de inzet van het Recup'kitchen team en de steun van meer dan 150 Brusselaars en sympathisanten tonen we dat ­hoe klein ons initiatief ook­ het mogelijk is om op een sociale en ecologische manier samen te leven in onze stad”, zegt Hanne Van Reusel, één van de dragers van het initiatief.

Recup'Kitchen strijdt tegen voedselverspilling. In Brussel wordt jaarlijks 25.000 ton voedsel weggegooid. Dat is goed om 30.000 mensen een jaar lang mee te voeden.

Het concept werd in januari al eens uitgetest: toen maakten de initiatiefnemers een soep van onverkochte groenten. Recup'Kitchen wil met het ingezamelde geld snel een echt project uitwerken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni