© Ellesfontduvélo

Snelle fietsers beboet in voetgangerszone

© brusselnieuws.be
26/08/2015

Volgende week begint het schooljaar en krijgt de nieuwe voetgangerszone in het centrum van Brussel haar eerste grote test. De Stad en het Gewest roepen iedereen op de auto te mijden. De politie is ook begonnen met het beboeten van inbreuken. Fietsers die sneller dan 6 kilometer per uur rijden, zullen op de bon worden geslingerd. Daarnaast komt er een socialemediaplatform rond mobiliteit.

Voor de Stad Brussel loopt de acht maanden durende test van het circulatieplan, dat eind juni van start ging, gewoon verder. De Stad meldt dat het nu om een test van de ‘reële situatie’ gaat, want niet langer tijdens de schoolvakantie.

De Stad en het Gewest vragen Brusselaars en pendelaars minder gebruik te maken van de auto, en wijzen daarvoor op pendelparkings, de MIVB en de trein.

Vanaf dinsdag 1 september worden de twee gesloten rijvakken van de Belliardstraat daarnaast wel weer volledig geopend voor het verkeer.

'Fietsers met overdreven snelheid'
Verder is de lokale politie begonnen met het beboeten van inbreuken binnen de voetgangerszone, naast de al bestaande hoffelijkheidscampagne. De politie meldt daarbij zeker te zullen letten op fietsers “die binnen deze zone aan overdreven snelheid (de maximaal toegestane snelheid bedraagt 6 kilometer per uur) rijden, waardoor ze andere weggebruikers in gevaar brengen”.

Op 31 augustus wordt ook een gemeenschappelijk platform gelanceerd op sociale media, door de Stad Brussel, Brussel Mobiliteit en de lokale politie. Via het platform willen de overheidsinstanties het publiek die dag in real time informeren over de mobiliteitssituatie in Brussel.

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Voetgangerszone Vijfhoek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni