Smet: 'Werk Brussels GEN af alvorens andere voorstadsnetten te bedenken'

© brusselnieuws.be
10/09/2015

De NMBS broedt op een voorstadsnet voor Antwerpen en andere Belgische steden. Dat doet de wenkbrauwen fronsen bij Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A). "Brussel wacht al 20 jaar op de voltooiing van het GEN. Dat is nu le Réseau Eternellement Retardé (RER) geworden."

Behalve Antwerpen moeten ook Gent, Luik en Charleroi betere treinverbindingen krijgen met de randgemeenten.

Dat betekent volgens informatie van De Tijd vooral betere frequenties en een betere afstemming op het stedelijk vervoer, eerder dan grote investeringen in infrastructuur. Dat is wel het geval voor het Brusselse Gewestelijk Expresnet (GEN), dat onder meer door allerlei procedures al vele jaren vertraging opliep.

In een reactie vraagt Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) zijn federale collega Jacqueline Galant (MR) om het Brussels voorstadsnet eindelijk af te werken, vooraleer in andere steden een voorstadsnet uit te bouwen.

"Het is positief dat Antwerpen een voorstadsnetwerk krijgt om het verkeersinfarct aan te pakken", aldus Smet, die de Antwerpenaren tegelijk aanraadt om "niet te veel te gaan dromen."

"In Brussel, de grootste agglomeratie, de belangrijkste tewerkstellingspool en de drukste verkeersader van het land, wachten we al twintig jaar lang op de voltooiing van het Brusselse GEN. Dat is nu le Réseau Eternellement Retardé (RER) geworden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni