Smet plant inspraakmomenten Vlaamse- en Ninoofsepoort

© FM Brussel
17/12/2014

Brussels Minister van Openbare Werken Pascal Smet (SP.A) gaat praten met buurtbewoners van de Ninoofsepoort en de Vlaamsepoort in de kanaalzone. Aanleiding zijn twee petities.

De petities zijn vorige week opgestart door ouders die zich zorgen maken over de verkeerssituatie aan de twee belangrijke kruispunten langs de westelijke Kleine Ring. Smet organiseert daarom een infomoment rond de Ninoofsepoort op 29 januari. "Daar zullen we toelichten hoe we de buurtbewoners gaan betrekken bij de heraanleg", zegt de woordvoerder van Smet.

Voor de langverwachte opknapbeurt van de buurt is eind oktober een vergunning afgeleverd. Maar er is nog discussie over het tramtracé. "Wij hebben wel oren naar de argumenten van de buurtbewoners en denken dat het geen goed idee is om de tram door het geplande park te laten rijden", klinkt het bij de minister. "Wij hopen tegen eind januari meer duidelijkheid te hebben."

Daarnaast zal Smet een delegatie over de Vlaamsepoort ontvangen. "We zullen luisteren naar de opmerkingen en suggesties en bekijken wat we kunnen doen om de situatie te verbeteren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni