Afgelopen weekend stelde automerk Smart zijn nieuwste auto’s voor op het Heilig-Kruisplein te Elsene. Met klachten en een politiek relletje tot gevolg.

De Smart Roadshow hield tussen 5 en 7 september halt op het Heilig-Kruisplein, opzij van het Flageyplein. Het was volgens de organisatoren de bedoeling om ‘feest te vieren’ voor de voorstelling van twee nieuwe autotypes. Op het menu: luide muziek, animatie en kunst. Allemaal gratis.

Het gaat om een initiatief van schepen van Handel Dominique Dufourny (MR). Die heeft een project gelanceerd om de kerstverlichting van de gemeente te laten sponsoren door privébedrijven. Waarop Smart dus intekende, en gratis het plein mocht gebruiken voor reclame.

Heel wat buurtbewoners hebben klachten over het evenement. De politie moest zaterdag tussenbeide komen wegens geluidsoverlast. Maar de gemeentekas is wel met 36.000 euro gespijsd, een derde van het geld dat nodig is voor de kerstverlichting.

Nochtans is niet iedereen bij de gemeente tevreden. Verschillende stemmen uit de meerderheid ventileerden hun ongenoegen. Volgens de geruchten zou Dufourny een handelsmerk gemaakt hebben van eigengereide initiatieven, en dit om haar op handen zijnde burgemeesterschap in 2015 in goede banen te leiden. Maar zulke evenementen worden natuurlijk door het voltallige schepencollege goedgekeurd, wat de kritiek ook een beetje hypocriet maakt.

In alle geval: de openbare ruimte zal er maar wel bij varen, niet?

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni