Sluitingsuur voor cafés nu ook in Evere

SDS
© brusselnieuws.be
28/08/2015

Na Schaarbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe heeft nu ook Evere een sluitingsuur voor cafés en bars ingevoerd. Tijdens de week moeten de etablissementen om 1 uur 's nachts dicht, in het weekend wordt dat 3 uur.

Dat meldt de krant La Capitale en valt ook te lezen op de website van de gemeente.

Burgemeester Pierre Muylle (PS) van Evere haalt tegenover onze redactie de gemeenschappelijke politiezone Noord als reden aan. "Nadat Schaarbeek een sluitingsuur ingevoerd had, hebben wij besloten dat ook te doen, om een eenvormig politiereglement te hebben. Als wij geen sluitingsuur zouden invoeren, riskeren we bovendien dat late klanten uit Schaarbeekse cafés naar Evere afzakken en hier problemen veroorzaken."

Sint-Joost, dat in verhouding tot zijn oppervlakte het meeste cafés in het gewest telt, maakt ook deel uit van de politiezone Noord. Maar volgens Roland Thiébault, de woordvoerder van de politiezone, is er voorlopig nog geen sprake van een sluitingsuur voor cafés in Sint-Joost.

"De gemeente heeft ons daar in elk geval nog niets over laten weten", zegt hij. "Wel bestaat er in Sint-Joost een verbod om 's nachts alcohol op de openbare weg te nuttigen."

De gemeente Sint-Joost was niet bereikbaar voor commentaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni